Istoric

Istoria fabricarii de otel electric intentionat pentru industria ingineriei electrice a inceput in 1970, cand Guvernul Romaniei a cumparat de la compania US Steel licenta de fabricare a acestui tip de otel in Romania. In 1973, un consortiu format din Wellman – Anglia, Demag – Germania si Asea – Suedia, impreuna cu companiile romanesti de la acea vreme, au inceput constructia unui laminor de benzi electrotehnice la Targoviste sub numele de LBE (Laminorul de Benzi Electrotehnice), in cadrul Combinatului de Oteluri Speciale Targoviste.

Astfel, in 1975, fabrica de otel electric cu graunti neorientati a fost pusa in functiune, si era formata dintr-o linie de normalizare – sablare – decapare, un laminor Sendzimir fabricat in intregime de Demag – Germania, doua linii de tratament termic B1 si B2, o linie de acoperire si o linie de fasiere.

In 1982 capacitatea de productie a crescut datorita adaugarii unui nou laminor reversibil, fabricat in intregime de Voest-Alpine – Austria, doua cuptoare vacuum fabricate de Ebner – Austria, si datorita punerii in functiune a unei linii de productie.

Pe 28 ianuarie 2002, COS Targoviste a vandut Laminorul de Benzi Electrotehnice (LBE) catre OYAK Grupul Mining Metallurgy companie Erdemir din Turcia, o companie cu o reputatie internationala, una dintre cele mai mari organizatii din Turcia si printre cele mai mari companii producatoare de otel din lume.

© 2023 Erdemir Romania S.R.L. Tüm Hakları Saklıdır.
etik@erdemiretik.com 0 850 211 3000